TC T 1000 met 2 cilinders

Aanvraag

Deze klant had in 2015 haar eerste hydraulische goederenlift bij Hublift gekocht en door de stormachtige groei die ze doormaakte, hadden ze behoefte aan een nieuwe goederenlift om zodoende de diverse verdiepingen in het magazijn optimaal te benutten.

De begeleiding, nazorg en service van Hublift voor de eerder geleverde goederenlift, had de klant als buitengewoon prettige ervaren zodat het een logisch gevolg was dat ook voor levering van de nieuwe goederenlift Hublift werd uitgenodigd om mee te denken aan een optimale oplossing.

Design

De nieuwe goederenlift wordt intensief gebruikt en moet goederen naar 3 verdiepingen transporteren. Door de gangen, die vlak langs de goederenlift voeren, rijden de pallettrucks en karren af en aan wat standaard draaideuren kwetsbaar maakt. Daarom is besloten de goederenlift uit te rusten met elektrische snel loop roldeuren die geen belemmering vormen voor langsrijdende transportmiddelen. Deze elektrische roldeuren hangen in een geheel gesloten, gegalvaniseerde kooi die voor optimale veiligheid zorgdraagt.
Voor een optimale stabiliteit is gekozen voor een goederenlift met 2 hefmasten bestaande uit een hydraulische hef cilinder en dubbele kettingen. De afmetingen van het hefplateau is afgestemd op de te vervoeren rolcontainers en pallets en bovendien is het hefplateau voorzien van zijwanden, een achterwand en sensoren aan de voorzijde/inrijzijde die de goederenlift stopt indien de straal tussen de sensoren wordt onderbroken. Hierdoor wordt onnodige schade aan de goederenlift en/of goederen voorkomen. Door het intensieve gebruik van de goederenlift is besloten om het hefplateau te laten verzinken in een vloeruitsparing/put dat door een bouwbedrijf is verzorgd. Het grote voordeel hiervan is dat het hefplateau, ook op de begane grond, op dezelfde hoogte ligt als de omliggende vloer.

Installatie

Hublift heeft tekeningen van de vloeruitsparing/put aangeleverd en ook afmetingen van de veiligheidskooi waarin de goederenlift zich bevindt. Met behulp van deze tekeningen en afmetingen heeft een aannemer de put en gaten in de verdiepingsvloeren gemaakt zodat de veiligheidskooi, met een hoogte van bijna 9 meter, opgebouwd kon worden. Om de veiligheid van de installateurs te waarborgen wordt er, indien mogelijk, altijd gebruik gemaakt van een hoogwerker zodat de opbouw gedeeltelijk van binnenuit kan plaatsvinden. Nadat de installatie is voltooid wordt de goederenlift uitvoerig getest en als alles optimaal functioneert, wordt het bedieningssysteem uitgelegd aan de personen die met de goederenlift gaan werken en/of aan de verantwoordelijke persoon.

Goederenlift, inclusief veiligheidskooi in opbouw

Gereed product, uitvoering met snel loop roldeur

Resultaat

Een perfect functionerende en veilige goederenlift en een tevreden klant die, in de komende jaren de groei van haar bedrijf vol vertrouwen tegemoet kan zien. Door de nieuwe goederenlift is een verdubbeling ontstaan van het aantal aan-en afgevoerde goederen op de diverse verdiepingsvloeren wat, dagelijks, de nodige uren aan loonkosten besparing oplevert.
goederenlift met 2 cilinders

Let's Work Together

Wij geven u graag vrijblijvend advies en zorgen ervoor dat uw lift aan uw behoeften voldoet. Geen toeters en bellen die onnodig hoge prijzen veroorzaken, doordat we focussen op de oorsprong van de vraag om de lift te creëren die perfect bij uw behoeften past.