Parkeersysteem van stolzer

Hublift werkt samen met stolzer om een nieuwe parkeerervaring aan te kunnen bieden. Maak kennis met volledig geautomatiseerd parkeren, veilig, snel en super efficiënt.

Wat is een stolzer parkeersysteem?

In New York, Istanbul, Madrid of München zorgen de geautomatiseerde parkeersystemen van stolzer voor gemakkelijke toegang tot mobiliteit, vooral in compacte stedelijke gebieden. Stolzer is een merk van STOPA Anlagenbau, en biedt op basis van uitgebreide praktische knowhow op maat gemaakte premiumoplossingen.

Gebruikers profiteren van deze nieuwe en exclusieve vorm van parkeren. Architecten en planners profiteren van de flexibele oplossingen voor ontwerpeisen. Oplossingen die ruimte besparen en meer creatieve vrijheid bieden… en die ook nog eens zuinig en betrouwbaar zijn.

Een compleet nieuwe ervaring: Voor gebruikers komen stolzer parkeersystemen rechtstreeks uit de toekomst. De voertuigen worden met een druk op de knop in de rijrichting in een overslagzone op grondniveau gepositioneerd. Het systeem is net zo eenvoudig en intuïtief te bedienen als een automatische wasstraat.

De voordelen van een automatisch parkeersysteem

Maatwerk oplossingen: Elk project is een unieke en op maat gemaakte parkeeroplossing. stolzer systemen zijn overal te vinden waar speciale oplossingen nodig zijn. In drukke stedelijke gebieden, met ingewikkelde geometrieën en met gebouwen waar stijl en kwaliteit hoog in het vaandel staan. 

Bewezen technologieEen stolzer parkeersysteem kenmerkt zich door een grote betrouwbaarheid en zuinigheid. Zowel de mechanica als besturingstechniek voldoet aan de hoogste internationale markteisen. De knowhow van STOPA Anlagenbau GmbH is de bron van deze technologische voorsprong.

Succes verzekerd: Uw stolzer oplossing is altijd een succes. Zowel technisch als budgettair. Deze oplossingen ontstaan ​​als resultaat van end-to-end advies dat rekening houdt met de gehele productlevenscyclus, tot stand gekomen door ingenieurs met uitgebreide praktijkervaring.

Type parkeersystemen

Parkeersysteem CP

Parkeersysteem Auto-CP

 • Het meest compacte parkeersysteem
 • Eenvoudige verplaatsing van het voertuig in verticale of horizontale richting
 • Voor alle gangbare personenauto’s
 • Brede pallets voor gemakkelijk in- en uitstappen
 • Gegalvaniseerde systeemcomponenten voor corrosiebescherming
 • Indeling op drie niveaus mogelijk
 • Halfautomatisch ontwerp
Parkeersysteem LP

Parkeersysteem Auto-LP

 • Gecombineerde hef-/shuttletechnologie of in lengterichting aangedreven op- en afhaaleenheid
 • Voertuig wordt vervoerd op palletplatform
 • Voor alle gangbare personenauto’s
 • Automatische afvoer voor palletplatform (sneeuw, regen, …)
 • Optioneel: flexibele configuratie van het draaiplateau mogelijk
 • Gegalvaniseerde systeemcomponenten voor corrosiebescherming
 • Ondergrondse, bovengrondse of gemengde constructie mogelijk
Parkeersysteem SP

Parkeersysteem Auto-SP

 • Gecombineerde lift- en shuttletechnologie
 • Voertuig wordt vervoerd op palletplatform
 • Voor alle soorten personenauto’s
 • Automatische afvoer voor palletplatform (sneeuw, regen, …)
 • Flexibele configuratie van het draaiplateau mogelijk
 • Gegalvaniseerde systeemcomponenten voor corrosiebescherming
 • Meerdere transferkamers
 • Ondergrondse, bovengrondse of gemengde constructie mogelijk
Parkeersysteem TP

Parkeersysteem Auto-TP

 • Gecombineerde lift/shuttle-technologie
 • Voertuig wordt vervoerd op palletplatform
 • Voor alle gangbare personenauto’s
 • Automatische afvoer voor palletplatform (sneeuw, regen, …)
 • Optioneel: flexibele configuratie van de draaitafel
 • Gegalvaniseerde systeemcomponenten voor corrosiebescherming
 • Ondergrondse, bovengrondse of gemengde constructie mogelijk
 • 4 TP-varianten
Parkeersysteem TP

Parkeersysteem Auto-UP

 • Eén opslag- en ophaaleenheid voor alle verplaatsingen
 • Gecombineerde hef-, daal- en zijwaartse beweging.
 • Voertuig wordt vervoerd op palletplatform
 • Voor alle gangbare personenauto’s
 • Automatische afvoer voor palletplatform (sneeuw, regen, …)
 • Optioneel: draaiplateau voor flexibele configuratie van de ingang
 • Gegalvaniseerde systeemcomponenten voor corrosiebescherming
 • Meerdere transferkamers mogelijk voor meer verkeer
 • Ondergrondse, bovengrondse of gemengde constructie mogelijk

Waarom een automatisch parkeersysteem?

Een volautomatisch parkeersysteem biedt vele voordelen en is compleet aan te passen aan uw wensen, eisen en situatie. 

parkeersysteem-transferruimte

Transferruimte

Voertuigen worden geparkeerd in de transferruimte in de rijrichting. Ze worden gecontroleerd op een juiste positionering en via het draaiplateau en de op- en uithaaleenheid worden ze op een lege plek van een stellingconstructie getransporteerd. De chauffeur komt niet in het parkeersysteem en het proces verloop volautomatisch.

parkeersysteem-transferruimte

Draaiplateau

Zodra de parkeerpositie op het platform is gevalideerd en is bevestigd dat passagiers het voertuig hebben verlaten wordt het voertuig in de uitrijrichting gedraaid. Vervolgens wordt het voertuig geparkeerd door het transportsysteem. Door gebruik te maken van een draaiplateau kan de rijrichting in de transferruimte worden bepaald.

parkeersysteem-halen-en-brengen

Meer ruimte

Het geautomatiseerde parkeersysteem zorgt voor twee keer zoveel plaatsen als een conventionele garage. Dit komt omdat de opslag- en ophaaleenheid beweegt op basis van een horizontale X- en een verticale Z-as. Een horizontale Y-as bedient de planken in de rekstructuur.

parkeersysteem-rekconstructie

Rekconstructie

De vrijstaande rekconstructie met aangebouwde gevel, of een vrijstaande oplossing in een bouwruimte, is uitgevoerd als een solide staalconstructie. De voertuigen staan geparkeerd op palletplatforms. In plaats van staal kan een betonnen constructie worden gebruikt. Bij een betonconstructie worden de palletrails aan de betonplaten in de parkeerlagen verankerd.

Een parkeersysteem van Hublift

Elke Hublift-Stolzeroplossing is uniek en ontstaat als resultaat van end-to-end advies door ingenieurs met ruime praktijkervaring.

Wij staan tijdens elke fase van de productlevenscyclus aan uw zijde om ideeën, ondersteuning of probleemoplossing te bieden. Het begint met de analyse van de uitgangssituatie en loopt door tot aan het serviceconcept. Zodat u altijd het veilige gevoel heeft om met de juiste partner te werken.

De transferruimte is de ingang van ons volautomatische parkeersysteem. Hier geven gebruikers hun voertuigen af. De toegang tot de transferruimte kan worden aangepast aan bouwkundige omstandigheden. Met behulp van het draaiplateau kan de hoek van binnenkomst in het systeem naar behoefte worden gepland. Met of zonder draaiplateau, de transferkamers in onze parkeersystemen bieden veel ruimte. Gebruikers kunnen hun voertuigen van alle kanten in- en uitstappen, wat het parkeren een stuk handiger maakt.

Voor meer veiligheid bij het parkeren zijn onze transferkamers voorzien van de nieuwste technische apparatuur. Visuele markeringen leiden gebruikers naar de juiste positie op de pallet. Daarnaast controleren sensoren de hoogte en het gewicht van elk voertuig, evenals de lengte en breedte. En extra scanners controleren of er zich nog iemand in de transferruimte of het voertuig bevindt voordat het voertuig wordt doorgegeven aan het systeem.

Palletplatform: Gebruikers parkeren hun voertuigen op pallets. Onze systemen zijn ruim bemeten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende voertuigen. Al onze pallets zijn even groot, waardoor de op- en afhaaleenheid zich niet hoeft aan te passen aan voertuigen van verschillende afmetingen. Het systeem is daardoor effectiever.

Schuine uitsparingen in de pallets maken het voor gebruikers gemakkelijker om hun voertuigen correct te positioneren. Een ander voordeel is dat de voertuigen wat lager zitten, waardoor de ruimte binnen het systeem optimaal wordt benut.

De draaischijf: is de ideale aanvulling op onze volautomatische parkeersystemen. Het kan het voertuig in bijna elke positie draaien, waardoor parkeren en ophalen veel gemakkelijker wordt. Doordat het platform bijna 360° kan worden gedraaid, is ook onder bijzondere bouwkundige omstandigheden een geschikte instaphoek naar de transferruimte gegarandeerd.

Gebruikers hoeven bij het parkeren van hun auto geen moeilijke opritten of krappe bochten te nemen, zoals in conventionele parkeergarages. Schade aan het voertuig, zoals krassen en schrammen, is uitgesloten.

Als een draaischijf om constructieve redenen niet in de transferruimte kan worden geïnstalleerd, kan deze op de opslag- en ophaaleenheid worden gemonteerd. Voertuigen worden in ieder geval altijd afgeleverd in de juiste rijrichting.

De opslag- en ophaaleenheid: is het belangrijkste element van onze volledig geautomatiseerde parkeersystemen. Het maakt het mogelijk om voertuigen op pallets binnen het systeem te vervoeren.

De unit versnelt en vertraagt langzaam om ervoor te zorgen dat voertuigen uiterst voorzichtig op hun pallets worden verplaatst, zonder risico op schade.

De opslag- en ophaaleenheid beweegt zowel horizontaal als verticaal door het gangpad van niveau naar niveau van het parkeersysteem. De structuur is aangepast aan de eisen van het systeem.

Het kan als zelfstandige module of als combinatie van meerdere afzonderlijke modules in het parkeersysteem worden geïntegreerd. Standalone modules bewegen zowel verticaal als horizontaal, waardoor ze op elk niveau toegang hebben tot parkeerplaatsen.

 

Bent u overtuigd van de kwaliteit en de voordelen van onze parkeersystemen? Neem dan contact met ons op om een vrijblijvende afspraak te plannen. Wij komen uw locatie graag bezoeken om uw wensen door te nemen, zodat we u een passend aanbod kunnen doen. Ook voor eventuele bezichtigingen of referenties kunt u altijd contact met ons opnemen.

Let's Work Together

Wij geven u graag vrijblijvend advies en zorgen ervoor dat uw lift aan uw behoeften voldoet. Geen toeters en bellen die onnodig hoge prijzen veroorzaken, doordat we focussen op de oorsprong van de vraag om de lift te creëren die perfect bij uw behoeften past.