Toren parkeersysteem

Ons TP-parkeersysteem is ontworpen om een ​​groot aantal parkeerplaatsen te bieden op een kleine footprint. Zoals de naam al zegt, is dit een torenachtige structuur met een hoogte tot 50 m. Het heeft een modulair ontwerp, waardoor bovengrondse, ondergrondse of gemengde constructie mogelijk is. Bovengronds worden auto’s geparkeerd op een zelfdragende staalconstructie; ondergronds worden ze geparkeerd in een betonnen constructie.

De lift beweegt over de gehele hoogte van dit volautomatische systeem. Links en rechts kunnen maximaal twee voertuigen achter elkaar worden geparkeerd en kunnen maximaal vijf voertuigen naast elkaar worden geplaatst. In verticale richting is het aantal niveaus afhankelijk van de voertuighoogten en lokale hoogtebeperkingen.

Een shuttle, die op de lift rijdt langs de volle lengte van naast elkaar opgestelde auto’s, transporteert de voertuigpallets naar de plank. Met dit systeem en dankzij de korte reisafstanden is er minder behoefte aan langsverplaatsing van de opberg- en ophaaleenheid. Hierdoor werkt het parkeersysteem zeer snel. Een netwerk van sensoren voorkomt elk contact tussen voertuigcarrosserieën en de wanden van de constructie. Auto’s hebben maximale bescherming.

Ook hier geven gebruikers hun auto’s af in een transferruimte, waar ze worden opgehaald door de op- en terughaaleenheid. Een intelligent besturingssysteem maakt onderscheid tussen lang- en kortparkeren en sorteert de voertuigen dienovereenkomstig. Op piekmomenten kan de besturingssoftware voertuigen vooraf ophalen om de wachttijden te verkorten.

Het TP-parkeersysteem maakt ook integratie van een draaiplateau in de transferruimte of naast de op- en afvoerunit mogelijk. Gebruikers kunnen dan zowel in de rijrichting in- als uitrijden. Manoeuvreren is niet nodig en ongelukken worden voorkomen. Daarnaast biedt de draaitafel verschillende opties in het instapgebied. Planners en architecten hebben dus meer speelruimte.

Het systeem kan in snelheid worden verhoogd om grote hoeveelheden verkeer te verwerken. Voor een grotere doorvoer op deze tijden worden meerdere transferkamers aanbevolen. Dat maakt het mogelijk om meer dan één overdrachts- en ophaaloperatie tegelijk te laten plaatsvinden.

Door zijn modulaire opbouw kan het parkeersysteem auto-TP tot een hoogte van 50 m aan vele eisen worden aangepast. Op elke parkeerlaag kunnen transferkamers worden geplaatst en door middel van een zijdelingse autolift kunnen ze ook boven het parkeersysteem worden geplaatst.

De rackstructuur kan bovengronds, ondergronds of in een gemengde oplossing worden gebouwd. De parkeerplaatsen kunnen zowel in een vrijstaande rackconstructie (bovengronds) als in een betonnen gebouw (ondergronds) gesitueerd zijn. Om de doorvoercapaciteit te vergroten, kunnen meerdere transferkamers worden gebruikt.

Parkeersysteem TP

Kenmerken parkeersysteem

  

 • Gecombineerde lift/shuttle-technologie
 • Voertuig wordt vervoerd op palletplatform
 • Voor alle gangbare personenauto’s
 • Automatische afvoer voor palletplatform (sneeuw, regen, …)
 • Optioneel: flexibele configuratie van de draaitafel
 • Gegalvaniseerde systeemcomponenten voor corrosiebescherming
 • Ondergrondse, bovengrondse of gemengde constructie mogelijk
 • 4 TP-varianten

  De voordelen

   

  • Een roterend platform parkeert en haalt auto’s in de rijrichting op
  • Combinatie van lift en shuttle voor hoge prestaties
  • Intelligente verdeling van voertuigen binnen het systeem voor kortere toegangstijden
  • Enkele honderden parkeerplaatsen per systeem zijn mogelijk
  • Gemakkelijk te gebruiken door het publiek, zelfs tijdens piekuren en bij veel verkeer
  • Ruime instapruimte in plaats van smalle opritten of rijstroken
  • Geen ingewikkeld ventilatiesysteem of dure verlichting nodig
  • Uitstekende bescherming tegen diefstal en schade

  Let's Work Together

  Wij geven u graag vrijblijvend advies en zorgen ervoor dat uw lift aan uw behoeften voldoet, geen toeters en bellen die onnodig hoge prijzen veroorzaken. We focussen op de oorsprong van de vraag om de lift te creëren die perfect bij uw behoeften past.