Goederenlift

Ontdek onze hoogwaardige goederenliften die zorgen voor efficiënte en veilige goederenverplaatsing in uw gebouw. Van kleine magazijnen tot grote industriële faciliteiten, onze liften bieden een scala aan capaciteiten en aangepaste opties om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Bekijk hieronder onze goederenliften of neem direct contact met ons op!

Goederenlift

Ontdek onze hoogwaardige goederenliften die zorgen voor efficiënte en veilige goederenverplaatsing in uw gebouw. Van kleine magazijnen tot grote industriële faciliteiten, onze liften bieden een scala aan capaciteiten en aangepaste opties om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Bekijk hieronder onze goederenliften of neem direct contact met ons op!

Wat is een goederenlift?

In tegenstelling tot veel liften is een goederenlift van Hublift speciaal ontwikkeld voor verticaal vervoer van kleine en grote producten, met of zonder persoonsbegeleiding.

Daarnaast wordt een Hublift goederenlift op maat geproduceerd, daarom kunnen we de lift volledig op de wensen van de klant aanpassen. Denk hierbij aan het aanpassen van het platformoppervlak, de lift aanbieden met- of zonder cabine, met of zonder persoonsbegeleiding. Zo kunnen we ook het aantal stopniveaus, de hoogte van de stopniveaus en het hefvermogen op uw wensen aanpassen. Daaruit volgt dat we de perfecte ‘fit-for-purpose’ liften kunnen aanbieden.

De voordelen van een Hublift goederenlift

Efficiëntie: omdat het ontwerp van de lift in overleg tot stand komt, sluit het naadloos aan op de wensen van de klant. In het voortraject wordt namelijk o.a. besproken hoe vaak de producten verplaatst worden.

Betrouwbaarheid: niet alleen wordt uitsluitend gebruik gemaakt van zeer ervaren installateurs en we gebruiken ook de beste materialen.

Automatisering: zodra u kiest voor de aanschaf van een goederenlift van Hublift, wordt het verticale vervoersproces op een veilige en tijdbesparende manier geoptimaliseerd.

Type goederenliften

Goederenlift aan de muur bevestigd, zonder schacht.

Hydraulische goederenlift

De hydraulische goederenlift van Hublift is de oplossing om veilig en snel goederen tussen verdiepingen te vervoeren. De lift is geschikt voor het vervoeren van goederen tot meer dan 6000kg in een bestaande schacht.

Goederenlift aan de muur bevestigd, zonder schacht.

Goederenlift met zelfdragende schacht

De goederenlift met schacht is speciaal ontwikkeld als oplossing voor situaties waar geen bestaande schacht aanwezig is. Geschikt voor het vervoeren van goederen tot meer dan 6000kg zonder bestaande schacht.

Goederenlift - TC O

Goederenlift met persoonsbegeleiding

Deze optie voorziet in de mogelijkheid om naast goederen ook persoonsbegeleiding mogelijk te maken. Deze optie kan op voorzien worden op alle goederenliften van Hublift. En kan ingebouwd worden in een bestaande schacht.

Hydraulische goederenlift met Rollerbanen

Palletlift met rollenbanen

De geautomatiseerde balletlift met bi-directionele rollenbanen van Hublift is volledig geautomatiseerd. De lift is geschikt voor het vervoeren van goederen op pallets tot met of zonder bestaande schacht. 

Uitbreidingen op de goederenlift van Hublift

Onze goederenlift is uit te breiden met diverse opties en kan geplaatst worden op bijna iedere locatie. Een diepte liftput is niet nodig. Wilt u naast goederen ook personen toestaan die de goederen begeleiden, ook dat is mogelijk.

Goederenlift met schacht

Liftschacht

Is er geen bestaande liftschacht aanwezig waarin de lift geplaatst kan worden? Dan kan Hublift een zelfdragende liftschacht van staal leveren, optioneel afgewerkt met glas of een een kleur naar keuze.

Goederenlift met persoonsbegeleiding

Persoonsbegeleiding

Wilt u naast uw goederen ook personen in de lift toelaten om de goederen naar een andere verdieping te begeleiden?  Een goederenlift van Hublift kan uitgebreid worden met persoonsbegeleiding.

Goederenlift met cabine

Cabine

Het liftplatform kan worden uitgebreid met een (deels) gesloten cabine? We voorzien de goederenlift van een cabine met optioneel extra deuren. Het platform wordt dan ook uitgerust met veiligheidssensoren aan de in en uitgang.
Goederenlift met roldeur

Elektrische roldeuren

Heeft u geen ruimte voor openslaande deuren op de locatie van de lift? Automatische roldeuren bieden dan uitkomst. Deze kunnen op iedere lift geplaatst worden als alternatief op de standaard openslaande deuren en gaan zeer snel open en dicht.

Een goederenlift van Hublift

Hublift is de specialist in liften, zo werken we al meer dan 10 jaar samen met onze klanten, collega’s en partners om de perfecte liften te leveren. Door onze aandacht op het doel van de lift te leggen bouwen wij ‘no-nonsense’ liften door heel Europa. Ook worden alle goederenliften op maat gemaakt en zijn ze leverbaar in diverse uitvoeringen en gewichtsklassen.

Goederenlift met of zonder persoonsbegeleiding

Steeds meer bedrijven kiezen voor een lift om goederen te vervoeren tussen meerdere verdiepingen, daarvoor levert Hublift goederenliften met en zonder persoonsbegeleiding. Wilt u dus goederen vervoeren in een lift waarbij een persoon in de cabine mag staan tijdens het vervoeren van de producten? Dan kan dat met onze goederenlift met persoonsbegeleiding.

Meer design in uw magazijn

Hublift bouwt liften op maat, dit houdt in dat naast een praktische lift we ook een lift bouwen die perfect binnen uw bedrijf past. De standaard schacht wordt gemaakt van gegalvaniseerd staal of in een door u gewenste kleur gespoten. De complete uitvoering van de lift is bespreekbaar en aan te passen op uw wensen. Het platform, de deuren, de veiligheidsvoorzieningen en de cabine kunnen bijvoorbeeld op basis van de geldende richtlijnen en uw wensen aanpassen, zodat de lift helemaal naar uw wens is.

Installatie

Fabrieksmonteurs installeren, testen en inspecteren uw lift en geven uitleg aan uw medewerkers, daardoor weten uw medewerkers hoe ze verantwoord en veilig kunnen werken met de lift.

Veilig

Veiligheid van uw medewerkers staat voorop, daarom moeten onze liften voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden. Dus worden de goederenliften van Hublift ontworpen en geproduceerd volgens de Machinerichtlijn 2006/42/EG en de Liftrichtlijn 2014/33/EU.

Advies over een goederenlift op maat

Wij geven u graag vrijblijvend advies en zorgen ervoor dat uw goederenlift aan uw behoeften voldoet, geen toeters en bellen die onnodig hoge prijzen veroorzaken. Kortom, we focussen op de oorsprong van de vraag om de lift te creëren die perfect bij uw behoeften past.

Beschikbaarheid

De gemiddelde levertijd wordt in overleg met u bepaald en bedraagt over het algemeen +/- 10 werkweken. Tot slot bepalen we op basis van de ruimte in de productie samen met u wanneer de lift geleverd kan worden.

Bent u overtuigd van de kwaliteit en de voordelen van onze liften? Neem dan contact met ons op om een vrijblijvende afspraak te plannen. Wij komen uw locatie graag bezoeken om uw wensen door te nemen, zodat we u een passend aanbod kunnen doen. Ook voor eventuele bezichtigingen of referenties kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie ook onze projectenpagina als u meer voorbeelden van onze liften wilt zien. 

Goederenlift

Als je een gebouw hebt met meerdere verdiepingen en je hebt spullen of materialen die naar boven of beneden moeten worden gebracht, dan is een personen goederenlift misschien wel de oplossing voor jouw bedrijf. Hieronder bespreken we alles wat je moet weten over personen goederenliften, inclusief hoe ze werken, de verschillende soorten en waarom ze zo handig kunnen zijn voor jouw bedrijf.

Wat is een personen goederenlift?

Een personen goederenlift is een lift die speciaal is ontworpen om goederen of materialen te transporteren in combinatie met personen. Deze wordt ook wel goederenlift met persoonsbegeleiding genoemd. Het verschil tussen een gewone lift en een goederenlift is dat een goederenlift een hoger draagvermogen heeft en dat deze lift geschikt is om zware spullen of materialen te vervoeren. Dit type lift wordt vaak gebruikt in bijvoorbeeld kantoorgebouwen, magazijnen, warenhuizen en fabrieken.

Hoe werkt een personen goederenlift?

Een goederenlift werkt op basis van een motor die de liftkooi omhoog en omlaag beweegt. De liftkooi is voorzien van extra veiligheidsonderdelen, zodat mensen en goederen veilig naar binnen kunnen worden gebracht. Als de deur dicht is, kan de lift in beweging worden gezet. Een personen goederenlift wordt bediend door middel van een bedieningspaneel in de liftkooi of door middel van knoppen op de verschillende verdiepingen van het gebouw.

Verschillende soorten personen goederenliften

Er zijn verschillende soorten goederenliften, waaronder:

Hydraulische goederenlift

Een hydraulische goederenlift werkt op basis van een hydraulische pomp die de liftkooi omhoog en omlaag beweegt. Dit type lift is energiezuinig en heeft een hoog draagvermogen.

Elektrische goederenlift

Een elektrische goederenlift werkt op basis van een elektromotor die de liftkooi omhoog en omlaag beweegt. Dit type lift is minder energiezuinig dan de hydraulische personen goederenlift, maar heeft wel een hogere snelheid en een hoger draagvermogen.

Machinekamerloze goederenlift

Een machinekamerloze goederenlift heeft geen aparte machinekamer nodig en is daardoor geschikt voor gebouwen met beperkte ruimte. Dit type lift is energiezuinig en heeft een hoog draagvermogen.

Toepassingen van een personen goederenlift

Een personen goederenlift kan worden gebruikt in verschillende situaties, waaronder:

In kantoren

Een personen goederenlift in een kantooromgeving kan ervoor zorgen dat materialen en spullen gemakkelijk en veilig worden vervoerd tussen verschillende verdiepingen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als er veel papierwerk of andere kantoorartikelen moeten worden verplaatst.

In magazijnen

In magazijnen worden personen goederenliften vaak gebruikt om goederen, pallets of apparatuur te vervoeren tussen verschillende verdiepingen. Dit zorgt ervoor dat de goederen snel en efficiënt worden vervoerd zonder grote kans op schades en ongelukken.

In warenhuizen

Een personen goederenlift in een warenhuis kan ervoor zorgen dat producten snel en gemakkelijk worden vervoerd tussen verschillende verdiepingen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als er veel voorraad moet worden verplaatst tussen de winkelvloer en de opslagruimte.

 

Factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een personen goederenlift

Als je overweegt om een personen goederenlift aan te schaffen, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden, waaronder:

Draagvermogen

Het draagvermogen van de lift is belangrijk om te overwegen omdat het aangeeft hoeveel gewicht de lift kan dragen. Als je zware spullen of materialen moet verplaatsen, moet je ervoor zorgen dat de lift voldoende draagvermogen heeft.

Afmetingen van de lift

De afmetingen van de lift zijn belangrijk om te overwegen omdat je ervoor moet zorgen dat de lift in de beschikbare ruimte past. Als je bijvoorbeeld een kleine liftschacht hebt, moet je een lift kiezen die klein genoeg is om in de schacht te passen.

Onderhoudskosten

De onderhoudskosten van de lift zijn belangrijk om te overwegen omdat je ervoor moet zorgen dat je de lift regelmatig laat onderhouden om veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen.

Conclusie

Een personen goederenlift kan een waardevolle toevoeging zijn voor elk bedrijf dat materialen en spullen moet vervoeren tussen verschillende verdiepingen. Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren bij het kiezen van een personen goederenlift, zoals draagvermogen, afmetingen van de lift en onderhoudskosten.

 

FAQ

 1. Wat is het verschil tussen een gewone lift en een personen goederenlift?
  Een personen goederenlift heeft een hoger draagvermogen en is geschikt om zware spullen of materialen te vervoeren.
 2. Waarom is een personen goederenlift handig voor een kantooromgeving?
  Een personen goederenlift kan materialen en spullen snel en efficiënt vervoeren tussen verschillende verdiepingen.
 3. Kan een personen goederenlift worden aangepast aan specifieke bedrijfsbehoeften?
  Ja, personen goederenliften kunnen worden aangepast aan de behoeften van een bedrijf, bijvoorbeeld door het draagvermogen te vergroten of de afmetingen van de lift aan te passen aan de beschikbare ruimte.
 4. Wat zijn de voordelen van het gebruik van een personen goederenlift in een magazijn?
  Een personen goederenlift in een magazijn kan goederen met begeleiding van een persoon snel en efficiënt vervoeren tussen verschillende verdiepingen, wat zorgt voor minder schade en een veilige goederenverplaatsing.
 5. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de personen goederenlift veilig blijft?
  Het is belangrijk om de lift regelmatig te laten onderhouden en te zorgen dat de veiligheidsvoorzieningen goed functioneren. Daarnaast dient u de lift ieder jaar te laten keuren.

Let's Work Together

Wij geven u graag vrijblijvend advies en zorgen ervoor dat uw lift aan uw behoeften voldoet. Geen toeters en bellen die onnodig hoge prijzen veroorzaken, doordat we focussen op de oorsprong van de vraag om de lift te creëren die perfect bij uw behoeften past.