Goederenlift met aan/afvoer rollerbanen

Aanvraag

Een aanvraag komt meestal voort via een van onze bestaande referenties of omdat men ons vindt via Google, Linkedin, Facebook, vakbladen etc. Deze aanvraag kwam van een groot farmaceutisch bedrijf die hun goederenstroom wilde automatiseren en hun medewerkers zoveel als mogelijk wilde ontlasten. Bovendien was men op zoek naar een snellere, veiligere logistieke goederenstroom.
Hun interesse voor een goederenlift met aan- en afvoerbanen kwam bovendien tot stand omdat de goederen vervoerd moeten worden over diverse verdiepingen en tussen meerdere magazijnen.

Design

Voordat een aanbieding gemaakt kan worden moet de routing eerst worden vastgesteld; meestal is hierover, door de klant, al nagedacht maar dit wordt altijd in detail besproken om zodoende tot een goederenlift systeem te komen dat 100% aansluit aan de wensen en behoeften van de klant. In dit geval is gekozen voor een hefplateau met draaisysteem omdat de in- en uitgang zich niet aan dezelfde kant van de lift bevindt en op deze manier kan het aantal rollenbanen beperkt worden. Ofschoon de goederenstroom meestal van a naar b gaat heeft men gekozen voor een goederenlift met bi-directionele rollenbanen om eventuele retourstromen via dezelfde routing te kunnen laten verlopen.
Het volgen van de fysieke goederen is mogelijk via het geleverde PLC systeem.

 

Installatie

Twee goederenliften, met een capaciteit van 1500kg, overbruggen het hoogte verschil van maar liefst 5000mm tussen de begane vloer en de verdiepingsvloer en meerdere fabrieksmonteurs zijn diverse weken druk bezig geweest om de liften op te bouwen. Bovendien is in dezelfde periode, door een aantal monteurs, tientallen meters aan-en afvoerbanen aangelegd om de twee goederenliften met elkaar te verbinden. Om veilig op hoogte te kunnen werken wordt er o.a. gebruik gemaakt van hoogwerkers.
Nadat de installatie is voltooid wordt de goederenlift met rollenbaansysteem ingesteld en uitvoerig getest. Als alles optimaal functioneert, wordt het systeem uitgelegd aan de personen die met het systeem gaan werken en/of aan de verantwoordelijke persoon.

 

Resultaat

Een perfect functionerend en veilig goederenlift systeem en een tevreden klant die, in de komende jaren de groei van haar goederenstroom, vol vertrouwen tegemoet kan zien. Door het goederenlift systeem is een enorme productiviteitsverbetering ontstaan doordat tientallen loop/reis meters overbrugt worden wat, dagelijks, de nodige uren aan loonkosten besparing oplevert. Voorheen was het een komen en gaan van heftrucks tussen de verschillende magazijnen en ook hier wordt veel bespaard doordat dit grotendeels verleden tijd is en het dus ook voor de medewerkers veel veiliger geworden is.

Let's Work Together

Wij geven u graag vrijblijvend advies en zorgen ervoor dat uw lift aan uw behoeften voldoet. Geen toeters en bellen die onnodig hoge prijzen veroorzaken, doordat we focussen op de oorsprong van de vraag om de lift te creëren die perfect bij uw behoeften past.