Autolift met beweegbare dakconstructie

Resultaat

Deze autolift is de oplossing voor het ruimtegebrek in dit appartementencomplex. De autolift wordt dagelijks gebruikt door de bewoners van het appartementencomplex die de auto ’s avonds veilig en snel in de parkeerkelder parkeren en ’s ochtends de auto efficiënt uit de parkeerkelder halen. De Autolift TC 4C R met onafhankelijk beweegbaar dak staat garant voor maximale stabiliteit en betrouwbaarheid. Daarnaast wordt het dak ook dagelijks gebruikt om de parkeerplaatsen achter het wooncomplex te bereiken. Dankzij de autolift is de ruimte optimaal benut en het maximale aantal parkeerplaatsen gerealiseerd.

Wilt u meer weten over dit project of onze autoliften?

Aanvraag

De architecten van dit appartementencomplex hebben 16 appartementen gepland in het complex, maar er was te weinig ruimte om elk appartement van een parkeerplaats te voorzien. De oprit van een parkeergarage neemt namelijk al snel 4 parkeerplekken in beslag en is duur. De architecten zochten naar een oplossing zodat ze alle ruimte in de parkeergarage konden benutten en waarbij de parkeerplekken achter het complex ook nog steeds toegankelijk zouden zijn.

 

Design

Hublift bouwt fit-for-purpose goederenliften, de designfase is essentieel om een goed begrip te creëren van de wensen van de klant. Zodra we een goed begrip hebben van de behoeften adviseren we onze klanten hoe de lift het beste tot zijn recht komt en hoe de klant zo efficiënt mogelijk met de lift kan werken. Deze overwegingen worden allemaal meegenomen in het design van de goederenlift. In dit project was het doel dat er 45 pallets per lift automatisch van de eerste verdieping naar de begane grond verplaatst worden. De goederenstroom gaat in dit geval zowel van a naar b als van b naar a, vandaar dat er is gekozen voor een goederenlift met bi-directionele rollenbanen zodat retourstromen via dezelfde routing lopen. Het volgen van de fysieke goederen is mogelijk via het geleverde PLC systeem.

Autolift met 4 kolommen

Installatie

Voorbereiding is het halve werk, dit geldt ook voor de liftinstallatie. Om vertraging en onveilige situaties te voorkomen wordt door Hublift voor elk project een risico analyse uitgevoerd op basis van de situatie op locatie. In dit geval hadden we bijvoorbeeld te maken met een open schacht in combinatie met slecht weer kan het voorkomen dat de kelder onderwater komt te staan. Vandaar dat er een tent is geregeld alvorens de stellingen werden gebouwd om de lift te kunnen installeren, ook voor onze monteurs wel zo prettig. Alle onderdelen van een Hublift autolift zijn modulair en worden op een efficiënte manier aangeleverd. Binnen 3 weken was de lift geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Nadat de installatie is voltooid wordt de autolift ingesteld en uitvoerig getest. Als alles optimaal functioneert, wordt het systeem uitgelegd aan de bewoners die de lift gaan gebruiken en daarna kan de lift in gebruik worden genomen.

Let’s Work Together

Wij geven u graag vrijblijvend advies en zorgen ervoor dat uw lift aan uw behoeften voldoet, geen toeters en bellen die onnodig hoge prijzen veroorzaken. We focussen op de oorsprong van de vraag om de lift te creëren die perfect bij uw behoeften past.