Resultaat

Voor de nieuwe koel- en vriesterminal van Frigo, heeft Hublift 4 goederenliften mogen leveren. De vier goederenliften zijn gebouwd in, de hiervoor ontworpen, betonnen schacht inclusief liftput. Alle goederenliften hebben een capaciteit van 5000kg en maken daardoor het vervoer van zware lasten en of heftrucks naar de verdieping mogelijk. De totale overbrugging is 8,5m en op beide stops zijn aan de voorkant van de lift roldeuren voorzien. 

Één van de goederenliften heeft een extra hoge deur van ruim drie meter hoog. Dit om ervoor te zorgen dat er ook hogere heftrucks naar de verdieping getransporteerd kunnen worden. Aan de buitenkant van de liftschacht zijn branddeuren gemonteerd door een derde partij, hier is in de ontwerpfase rekening mee gehouden. 

Dagelijks worden in het vrieshuis een enorme hoeveelheid pallets in- en uitgeladen. In het ontwerp is goed gekeken naar de omstandigheden waarin de goederenliften moeten werken. Zodoende is ook rekening gehouden met de grote temperatuurverschillen in het gebruik van de onderdelen en materialen. 

Lees hieronder meer over het complete proces of bekijk meer foto’s onderaan de pagina.

Wilt u meer weten over dit project of onze goederenliften?

Aanvraag

Voor een koel- en vriesterminal in Nederland werd door Frigo een aanvraag gedaan voor 4 goederenliften en 2 personenliften in het nieuw te bouwen pand. In het ontwerp moest rekening gehouden worden met de temperatuurverschillen en de beschikbare ruimte. 

Het pand wordt gebruikt door diverse medewerkers die op zowel de begane grond als de eerste verdieping de goederen verplaatsen met heftrucks en elektrische pallettrucks. Om de goederenstroom tussen de verdiepingen te kunnen verwezenlijken diende vier goederenliften gerealiseerd te worden. Gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit van het platform waren doorslaggevende eisen. Tevens was betrouwbaarheid zeer belangrijk, aangezien er veel gebruik gemaakt wordt van de lift.

Design

Hublift bouwt no nonsense goederenliften, de designfase is essentieel om een goed begrip te creëren van de wensen van de klant. Zodra we een goed begrip hebben van de behoeften adviseren we onze klanten hoe de lift het beste tot zijn recht komt en hoe de klant zo efficiënt mogelijk met de lift kan werken. Deze overwegingen worden allemaal meegenomen in het design van onze liften.

De klant was op zoek naar een passend ontwerp. Veiligheid, gebruiksgemak en stabiliteit stonden hoog op de prioriteitenlijst van de klant. Samen met de aannemer is op basis van een uitgebreid eisenpakket een product ontwikkeld dat precies aansluit op het ontwerp van de architect en de wensen van de klant. 

Iedere lift is voorzien van twee hefkolommen met ieder 2 hefcilinders, om de last goed te kunnen verdelen en de complete capaciteit van de lift optimaal te benutten.

 

Technische tekening - Goederenlift met persoonsbegeleiding

Installatie

Het installeren van een lift als deze is niet bijzonder moeilijk. Het betreft echter een product met veel onderdelen en elektronische beveiligingen, en door de relatief grote omvang duurt de installatie langer dan bij een kleinere lift. Onze monteurs zijn gestart met het installeren van de hefkolommen in de betonnen schacht om daarna het platform en de driezijdig gesloten cabine op te bouwen.

In overleg met de klant worden de installatiewerkzaamheden zo gepland dat zo min mogelijk hinder wordt ondervonden. Ook de overige bouwwerkzaamheden aan het pand vonden plaats tijdens de installatie van de lift. Na het testen van de lift is de lift door ons opgeleverd aan de klant, die de lift vervolgens direct in gebruik heeft genomen. 

Goederenlift met persoonsbegeleiding - Met open deur naar cabine
Goederenlift met persoonsbegeleiding - Cabine
Goederenlift met persoonsbegeleiding - In een winkel
Goederenlift met persoonsbegeleiding - Bediening aan de binnenkant van de cabine
Goederenlift met persoonsbegeleiding - Bediening
Goederenlift met persoonsbegeleiding - In een winkel met rekken
Goederenlift met persoonsbegeleiding - In een winkel met rekken
Goederenlift met persoonsbegeleiding - In een winkel met rekken
Goederenlift met persoonsbegeleiding - In een winkel met rekken

Let's Work Together

Wij geven u graag vrijblijvend advies en zorgen ervoor dat uw lift aan uw behoeften voldoet. Geen toeters en bellen die onnodig hoge prijzen veroorzaken, doordat we focussen op de oorsprong van de vraag om de lift te creëren die perfect bij uw behoeften past.