Goederenlift voor mezzanine in het nieuwbouwpand van TRL Fulfilment

Resultaat

Om in de toekomstige groei te kunnen voorzien, heeft TRL Fulfilment een nieuwbouwpand in gebruik genomen. Hiervoor heeft Hublift een, volledig in de mezzanine geintegreerde, goederenlift met zelfdragende schacht geleverd in samenwerking met Dexion.

De inkomende goederen worden op pallets geleverd en daarna opgeslagen in de palletstellingen of door middel van de goederenlift verplaatst naar de juiste verdieping op de mezzanine. De goederenlift heeft een capaciteit van 1000kg en biedt plaats voor 2 (blok)pallets, die naast elkaar in de lift geplaatst kunnen worden.

De totale hefthoogte van de lift bedraagt ruim 9m over 3 stopplaatsen. Om de stabiliteit te garanderen en ongecontroleerde bewegingen van het platform  te voorkomen is het platform uitgevoerd met elektronische vergrendelingspennen. Dit zorgt ervoor dat het platform op de verdieping vergrendeld wordt tijdens het in- en uitladen van de lift. Daarnaast voorkomt het iedere vorm van beweging van het platform. Door nauw samen te werken met Dexion, is Hublift in staat om de lift en de zelfdragende stalen schacht compleet te integreren in de mezzanine en stellingen. 

Lees hieronder meer over het complete proces of bekijk meer foto’s onderaan de pagina.

Wilt u meer weten over dit project of onze goederenliften?

Aanvraag

Voor een nieuwbouwpand in Nederland werd door TRL Fulfilment een aanvraag gedaan voor een goederenliften in een compleet gesloten zelfdragende schacht. In het ontwerp moest rekening gehouden worden met de beschikbare ruimte en de te bouwen stellingen en mezzaninevloeren.

Het pand wordt gebruikt door diverse medewerkers die op zowel de begane grond als de verdiepingen de goederen verplaatsen met pallettrucks. Om de goederenstroom tussen de verdiepingen te kunnen verwezenlijken diende een goederenlift gerealiseerd te worden. Tevens was betrouwbaarheid zeer belangrijk, aangezien er veel gebruik gemaakt wordt van de lift. Na een bezoek aan een referentieklant van Hublift en overleg met Dexion werd de juiste oplossing ontworpen.

Design

In de ontwerpfase is veel contact geweest met de engineers van de stellingbouwer om de juiste ruimte te kunnen bepalen voor de lift. Er is gekozen om de lift aan de voorkant van de mezzanine te integreren in de stellingen. De beschikbare ruimte is in overleg met Hublift engineers bepaald. Na het bestuderen van de tekeningen is in de bouwfase meerdere malen contact geweest met de klant en de stellingbouwer om de afmetingen te controleren.

Uiteindelijk is gekozen voor een ontwerp waarbij 2 pallets naast elkaar op het platform geplaatst kunnen worden. Hierdoor kunnen de gebruikers gemakkelijk en snel de pallets in- en uit de lift laden. Door de lift uit te rusten met 2 hefkolommen en een hekwerk rondom het platform, is veiligheid en optimale stabiliteit gegarandeerd. Mede dankzij de elektronische vergrendelingspennen, is het platform extra stabiel en vrij van beweging bij het beladen van de lift op de verdiepingen.

De deuren kunnen tegen een stootje en zijn gemakkelijk te openen door de gebruikers. Ondanks het gewicht en de dikte van de deuren kan iedere gebruiker van de lift ze gemakkelijk openen. Tevens zorgen de ramen in de deuren ervoor dat op ieder moment zicht is op de goederen in de lift.

Goederenlift - Mezzanine - Zelfdragende schacht

Installatie

De lift bestaat uit diverse zware onderdelen. Deze zijn met een kettingtakel, die aan het dak bevestigd is, op de juiste plek geinstalleerd. Door te werken met een beperkt aantal onderdelen wordt beweging van de schacht voorkomen. Hierdoor ontstaat een solide schacht die met gemak de 1000kg hefcapaciteit kan dragen. 

De installatie van een lift van deze afmetingen neemt in totaal iets meer dan een week in beslag. Nadat de lift geinstalleerd is worden grondige tests uitgevoerd en alle electronische onderdelen van de lift getest. Veiligheid van de lift staat bij Hublift voorop. Nadat we 100% zeker zijn van de veiligheid en de werking van de lift, wordt hij opgeleverd aan de klant. De lift is vervolgens direct in gebruik genomen aangezien de verhuizing van de goederen uit het oude pand van start ging.

Goederenlift met persoonsbegeleiding - Cabine
Goederenlift met persoonsbegeleiding - Cabine
Goederenlift met persoonsbegeleiding - In een winkel
Goederenlift met persoonsbegeleiding - Bediening aan de binnenkant van de cabine
Goederenlift met persoonsbegeleiding - Bediening
Goederenlift met persoonsbegeleiding - In een winkel met rekken
Goederenlift met persoonsbegeleiding - In een winkel met rekken
Goederenlift met persoonsbegeleiding - In een winkel met rekken
Goederenlift met persoonsbegeleiding - In een winkel met rekken
Goederenlift met persoonsbegeleiding - In een winkel met rekken
Goederenlift met persoonsbegeleiding - In een winkel met rekken

Let's Work Together

Wij geven u graag vrijblijvend advies en zorgen ervoor dat uw lift aan uw behoeften voldoet. Geen toeters en bellen die onnodig hoge prijzen veroorzaken, doordat we focussen op de oorsprong van de vraag om de lift te creëren die perfect bij uw behoeften past.