Geautomatiseerde Goederenliften met rollenbanen

Resultaat

Een optimaal functionerend geautomatiseerd goederenlift systeem, die de goederenstroom dagelijks op een efficiënte wijze verwerkt. De goederenliften met rollenbanen zorgen ervoor dat de klant uiterst veilig kan werken, voorheen was het een komen en gaan van heftrucks tussen de verschillende ruimten en dat is nu grotendeels verleden tijd. Onze klant kan de komende jaren haar goederenstroom, vol vertrouwen verwerken!

Wilt u meer weten over dit project of onze goederenliften?

Aanvraag

Hublift opereert al jarenlang in de bouwwereld, zowel nieuwbouw als verbouw. Wij werken o.a. samen met diverse partners in de bouwwereld en architecten maar zijn natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe partners waarmee wij samen een mooi resultaat neerzetten. In dit geval kregen wij een aanvraag voor een goederenlift met bi-directionele rollenbanen via een architectenbureau. Een grote krantendrukkerij in België, o.a. eigenaar van het dagblad de Telegraaf, wilde hun interne logistiek automatiseren zodat na het drukken van de kranten de pallets efficiënt van de 1ste verdieping naar laad/ los docks op de begane grond verplaatst kunnen worden.

Design

Hublift bouwt fit-for-purpose goederenliften, de designfase is essentieel om een goed begrip te creëren van de wensen van de klant. Zodra we een goed begrip hebben van de behoeften adviseren we onze klanten hoe de lift het beste tot zijn recht komt en hoe de klant zo efficiënt mogelijk met de lift kan werken. Deze overwegingen worden allemaal meegenomen in het design van de goederenlift. In dit project was het doel dat er 45 pallets per lift automatisch van de eerste verdieping naar de begane grond verplaatst worden. De goederenstroom gaat in dit geval zowel van a naar b als van b naar a, vandaar dat er is gekozen voor een goederenlift met bi-directionele rollenbanen zodat retourstromen via dezelfde routing lopen. Het volgen van de fysieke goederen is mogelijk via het geleverde PLC systeem.

Installatie

Twee goederenliften, met een capaciteit van elk 1000kg, overbruggen een hoogte verschil van 4500mm tussen de begane vloer en de verdiepingsvloer en meerdere fabrieksmonteurs zijn diverse weken druk bezig geweest om de liften op te bouwen. Bovendien is in dezelfde periode, door een aantal monteurs, tientallen meters aan-en afvoerbanen aangelegd om de twee verdiepingen, via de goederenliften, met elkaar te verbinden. Om veilig op hoogte te kunnen werken wordt er o.a. gebruik gemaakt van hoogwerkers.
Nadat de installatie is voltooid wordt de goederenlift met rollenbaansysteem uitvoerig getest. Als alles optimaal functioneert, wordt het systeem uitgelegd aan de personen die met het systeem gaan werken en/of aan de verantwoordelijke persoon.

Let's Work Together

Wij geven u graag vrijblijvend advies en zorgen ervoor dat uw lift aan uw behoeften voldoet. Geen toeters en bellen die onnodig hoge prijzen veroorzaken, doordat we focussen op de oorsprong van de vraag om de lift te creëren die perfect bij uw behoeften past.