Goederenlift voor het kantoorpand van Geste Groep

Resultaat

Na een verwoestende brand in het pand van Geste Groep is het complete pand opnieuw ingericht en gerenoveerd. Om het vervoer van goederen, vanaf de begane grond naar de 1e verdieping in het pand, mogelijk te maken is gekozen voor een goederenlift. Hiervoor heeft Hublift een, volledig geïntegreerde, goederenlift met zelfdragende schacht geleverd.

De inkomende goederen worden door middel van de goederenlift verplaatst naar de juiste verdieping. De goederenlift heeft een capaciteit van 750kg en biedt plaats voor pallets, meubilair en diverse goederen. De afscherming rondom het platform is verhoogd naar 2m en de deuren zijn 2,5m hoog om het vervoer van meubilair gemakkelijker te maken.

De totale hefhoogte van de lift bedraagt ruim 4,7m over 2 stopplaatsen. De complete schacht steekt door de verdiepingsvloer en sluit daardoor perfect aan op de vloeren.

Lees hieronder meer over het complete proces of bekijk meer foto’s onderaan de pagina.

Goederenlift kantoorpand

Wilt u meer weten over dit project of onze goederenliften?

Aanvraag

Om diverse goederen en meubilair te verplaatsen van de begane grond naar de verdieping is Hublift benaderd voor het leveren en installeren van een goederenlift met zelfdragende schacht. De overige verdiepingen doen dienst als opslag en kantoren. Voor het verstrekken van toegang tot de diverse ruimtes en de lift wil Geste Groep gebruik gaan maken van een toegangssysteem. Dit systeem dient gekoppeld te worden aan de lift, zodat alleen bevoegde gebruikers de lift kunnen bedienen. Voor het gebruik van de lift is dan ook een integratie met het systeem van Hikvision vereist.

 

Design

Tijdens de aanvraagfase is bekeken welke opties het beste passen binnen de bestaande bouw van het pand. Daarnaast is de locatie van de lift en het toekomstig gebruik van de lift onder de loep genomen. Hierdoor ontstaat een ontwerp dat aansluit bij de wensen en eisen van de klant. Er is nauw contact geweest met de bouwmanager om het uiteindelijke ontwerp te bepalen.

Naast de bedieningsknoppen voor de deuren, is een lezer geplaatst voor de toegangscontrole. Deze bepaalt of een gebruiker van de lift de deuren mag openen. Na het aanbieden van de token, worden de liftdeuren geopend. Dit is alleen van toepassing als de gebruiker toegang heeft tot de lift.

De deuren van de lift zijn verhoogd naar een hoogte van 2,5m om hogere goederen op het platform te kunnen plaatsen. Daarnaast is gekozen voor een hogere afscherming van 2m om de bewegende delen van de goederenlift te beschermen.

Omdat de lift op de vloer van de begane grond is geplaatst, is gekozen om een oprijplateau te installeren. Zo kunnen de gebruikers de goederen met de hand, palletwagen of andere transportmiddelen in de goederenlift plaatsen.

 

Goederenlift kantoorpand - platformdeuren gesloten

Installatie

De lift bestaat uit diverse zware onderdelen. Deze zijn met een kettingtakel, die aan het dak bevestigd is, op de juiste plek geinstalleerd. Door te werken met een beperkt aantal onderdelen wordt beweging van de schacht voorkomen. Hierdoor ontstaat een solide schacht die met gemak de 750kg hefcapaciteit kan dragen. 

De installatie van een lift van deze afmetingen neemt in totaal iets meer dan een week in beslag. Nadat de lift geinstalleerd is worden grondige tests uitgevoerd en alle electronische onderdelen van de lift getest. Veiligheid van de lift staat bij Hublift voorop. Nadat we 100% zeker zijn van de veiligheid en de werking van de lift, wordt hij opgeleverd aan de klant. De lift is vervolgens direct in gebruik genomen.

Goederenlift kantoorpand - verdieping
Goederenlift kantoorpand - deuren openen
Goederenlift kantoorpand - deur openen
Goederenlift kantoorpand - platformdeuren gesloten
Goederenlift kantoorpand - Open platform
Goederenlift kantoorpand - deuren gesloten
Goederenlift kantoorpand - verdieping
Goederenlift kantoorpand - bedieningsknoppen en reader

Let's Work Together

Wij geven u graag vrijblijvend advies en zorgen ervoor dat uw lift aan uw behoeften voldoet. Geen toeters en bellen die onnodig hoge prijzen veroorzaken, doordat we focussen op de oorsprong van de vraag om de lift te creëren die perfect bij uw behoeften past.