Resultaat

In het splinternieuwe distributiecentrum van Oneway Bike worden diverse goederen met en zonder pallets vervoerd van de begane grond naar de eerste verdieping. Hiervoor heeft Hublift een goederenlift met zelfdragende liftschacht en een capaciteit van 1000kg geleverd. Door de lift te voorzien van 2 hefkolommen is een zeer stabiele verplaatsing van de goederen gegarandeerd. In samenwerking met Hercuton bedrijfsbouw zijn de bouwplannen doorgenomen en de tekeningen afgestemd. Bekijk de video hieronder voor het resultaat.

Wilt u meer weten over dit project of onze goederenliften?

Aanvraag

Hublift heeft een aantal jaar geleden, in het oude bedrijfspand, de eerste lift geleverd aan Oneway Bike. Nadat ze deze naar volle tevredenheid hebben gebruikt, werd ook voor de nieuwbouwplannen een Hublift goederenlift aangevraagd. Er werd gevraagd om optimale en veilige verplaatsing van goederen met een totaalgewicht van 1000kg over 2 stopplaatsen.

Design

Een aantal keer is gesproken over de exacte afmetingen, de gewenste vloeruitsparing en constructiedetails. Samen met de constructeur en de klant is de beste oplossing gekozen, waarop het ontwerp van de goederenlift is afgestemd. Aangezien er geen bouwkundige schacht is voorzien werd gekozen voor een goederenlift met zelfdragende schacht. De schacht is gemonteerd op de (ondiepe) liftput en steekt door de uitsparing in de verdiepingsvloer. Het platform van de lift bevat een driezijdige afscherming en een sensorgordijn dat ervoor zorgt dat er geen schade kan ontstaan aan de lift en of liftschacht.

Goederenlift met zelfdragende schacht in distributiecentrum

Installatie

In samenspraak met het bouwbedrijf zijn de liften, tijdens de bouw van het pand, geïnstalleerd door de monteurs van Hublift. Tijdens deze periode verrichtte meerdere bedrijven werkzaamheden op de bouwplaats. Samenwerking en het maken van afspraken met deze externe partijen was dan ook van essentieel belang. Om veilig op hoogte te kunnen werken wordt er o.a. gebruik gemaakt van hoogwerkers. Na de voltooiing van de installatie en voorafgaand aan de oplevering zijn de goederenlift en de bijbehorende veiligheidssystemen uitvoerig getest. Inmiddels zijn het nieuwe bedrijfspand en de goederenlift in gebruik genomen. 

Let's Work Together

Wij geven u graag vrijblijvend advies en zorgen ervoor dat uw lift aan uw behoeften voldoet. Geen toeters en bellen die onnodig hoge prijzen veroorzaken, doordat we focussen op de oorsprong van de vraag om de lift te creëren die perfect bij uw behoeften past.