Goederenlift met persoonsbegeleiding voor een kringloopwinkel

Resultaat

De lift is gebouwd om precies in de vloeruitsparing te passen die al door de constructeur was gemaakt. Hiervoor heeft Hublift een zelfdragende schacht geleverd die op maat is gemaakt voor het bestaande gebouw. In de schacht is een lift geplaatst waarmee de gebruikers van het pand, voornamelijk een kringloopwinkel, goederen kunnen vervoeren naar de 1e verdieping.

Normaal gesproken wordt de lift alleen gebruikt om goederen te vervoeren, desgewenst met een persoon om de goederen te begeleiden. Er is een volledig gesloten cabine gebouwd waardoor de veiligheid van de goederen en personen wordt gegarandeerd. Personen met een handicap kunnen hierdoor ook veilig gebruik maken van de goederenlift.

Lees hieronder meer over het complete proces of bekijk meer foto’s onderaan de pagina.

Wilt u meer weten over dit project of onze goederenliften?

Aanvraag

Voor een multifunctioneel pand in Duitsland werd door de gemeente een aanbesteding uitgeschreven voor de liften in het pand. Deze tender werd gewonnen door onze Duitse collega Volkslift, die daaropvolgend ons benaderde om deze lift daadwerkelijk te ontwerpen en te leveren. Aangezien de eisen te specifiek waren voor een standaard oplossing, werd Hublift ingeschakeld.

Het multifunctionele pand wordt gebruikt door diverse bezoekers en aangezien er een Kringloopwinkel in gevestigd is, was een goederenlift noodzakelijk. De goederenlift moest tevens voldoen aan strenge veiligheidseisen aangezien ook personen vervoerd moeten worden.

Gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit van het platform waren doorslaggevende eisen. Tevens was betrouwbaarheid zeer belangrijk, aangezien er veel gebruik gemaakt wordt van de lift.

Design

Hublift bouwt no nonsense goederenliften, de designfase is essentieel om een goed begrip te creëren van de wensen van de klant. Zodra we een goed begrip hebben van de behoeften adviseren we onze klanten hoe de lift het beste tot zijn recht komt en hoe de klant zo efficiënt mogelijk met de lift kan werken. Deze overwegingen worden allemaal meegenomen in het design van onze liften.

De klant was op zoek naar een passend ontwerp, anders dan een een normale personenlift of goederenlift. Veiligheid, gebruiksgemak en stabiliteit stonden hoog op de prioriteitenlijst van de klant. Samen met de aannemer is op basis van een uitgebreid eisenpakket een product ontwikkeld dat precies aansluit op het ontwerp van de architect en de wensen van de klant.

Door middel van de handbediening in de cabine kan de lift gebruikt worden door personen die eventueel samen met de goederen plaatsnemen in de lift.

Technische tekening - Goederenlift met persoonsbegeleiding

Installatie

Het installeren van een lift als deze is niet bijzonder moeilijk. Het betreft een product met veel onderdelen en elektronische beveiligingen, echter door de relatief kleine omvang zijn deze snel te installeren. Onze monteurs zijn gestart met het bouwen van de zelfdragende schacht en na het installeren van de hydraulische onderdelen en cabine zijn alle elektronische onderdelen geïnstalleerd en uitvoerig getest.

In overleg met de klant zijn de installatiewerkzaamheden zo gepland dat zo min mogelijk hinder wordt ondervonden. Ook de overige bouwwerkzaamheden aan het pand vonden plaats tijdens de installatie van de lift. Na het testen van de lift is de lift door onze partner Volkslift opgeleverd aan de klant, die de lift vervolgens direct in gebruik heeft genomen. 

Goederenlift met persoonsbegeleiding - In een winkel
Goederenlift met persoonsbegeleiding - Met open deur naar cabine
Goederenlift met persoonsbegeleiding - Cabine
Goederenlift met persoonsbegeleiding - Bediening aan de Buitenkant van de lift
Goederenlift met persoonsbegeleiding - Overzicht cabine
Goederenlift met persoonsbegeleiding - Gesloten deur
Goederenlift met persoonsbegeleiding - Bediening aan de binnenkant van de cabine
Goederenlift met persoonsbegeleiding - Bediening
Goederenlift met persoonsbegeleiding - In een winkel met rekken
Goederenlift met persoonsbegeleiding - Buitenkant deur
Goederenlift met persoonsbegeleiding - Buitenkant

Let's Work Together

Wij geven u graag vrijblijvend advies en zorgen ervoor dat uw lift aan uw behoeften voldoet. Geen toeters en bellen die onnodig hoge prijzen veroorzaken, doordat we focussen op de oorsprong van de vraag om de lift te creëren die perfect bij uw behoeften past.