Autolift met beweegbaar dak voor een privéwoning

Resultaat

Een volledige, in de oprit, geïntegreerde autolift waar het complete gezin dagelijks gebruik van maakt. Met 4 hefkolommen en een beweegbaar dak, zorgt deze lift dat de auto’s veilig en comfortabel vervoerd kunnen worden van de begane grond naar de ondergrondse parkeergarage. In combinatie met de handbediening hoeven de bestuurders de auto niet te verlaten wanneer ze de lift gebruiken.

Daarnaast is de lift uitgerust met een groot aantal veiligheidsvoorzieningen om de veiligheid van de bestuurder en omstanders te kunnen garanderen. Inmiddels wordt de lift dagelijks gebruikt door alle gezinsleden, die hun auto veilig kunnen vervoeren naar de parkeerkelder die geschikt is voor meerdere voertuigen.

Lees hieronder meer over het complete proces of bekijk meer foto’s onderaan de pagina.

Autolift in oprit

Wilt u meer weten over dit project of onze autoliften?

Aanvraag

In verband met gebrek aan parkeerruimte werd bij Hublift het verzoek ingediend tot het ontwerpen van een autolift die volledig geïntegreerd kon worden in de oprit. Hierbij is het belangrijk dat de volledige constructie in het ontwerp van de architect past en daarnaast de veiligheid van de bestuurders en omstanders gegarandeerd wordt.

Gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit van het platform waren doorslaggevende eisen. Tevens was betrouwbaarheid zeer belangrijk, aangezien er vier gezinsleden dagelijks gebruik maken van de autolift.

Design

Hublift bouwt fit-for-purpose goederenliften, de designfase is essentieel om een goed begrip te creëren van de wensen van de klant. Zodra we een goed begrip hebben van de behoeften adviseren we onze klanten hoe de lift het beste tot zijn recht komt en hoe de klant zo efficiënt mogelijk met de lift kan werken. Deze overwegingen worden allemaal meegenomen in het design van onze liften. 

De klant was op zoek naar een uniek ontwerp, anders dan een schaarlift en andere producten die reeds op de markt beschikbaar zijn. Vooral de stabiliteit en veiligheid stonden hoog op de prioriteitenlijst van de klant. Samen met de ontwerpers is op basis van een uitgebreid eisenpakket een product ontwikkeld dat precies aansluit op het ontwerp van de architect en de wensen van de klant.

Door middel van een handheld console en een afstandsbediening die met de lift zijn meegeleverd, kan de lift bediend worden. Zo hoeft de bestuurder niet uit de auto te stappen. De lift kan dus in alle weersomstandigheden comfortabel gebruikt worden. 

Technische tekening autolift met beweegbaar dak

Installatie

Het installeren van een autolift is geen gemakkelijke opgave. Het betreft een product met enorm veel onderdelen en elektronische beveiligingen. Daarnaast werken de monteurs buiten en in een put van meer dan 4 meter diep. Geen enkel veiligheidsrisico wordt bij dit soort projecten genomen.

In overleg met de klant zijn de installatiewerkzaamheden zo gepland dat zo min mogelijk hinder wordt ondervonden. Ook de overige bouwwerkzaamheden aan het huis vonden plaats tijdens de installatie van de lift. Eventuele valrisico’s zijn dan ook in kaart gebracht zodat ongelukken vermeden kunnen worden.

Het transporteren van de onderdelen gebeurt gefaseerd om schade aan de onderdelen te voorkomen. Daarbij wordt rekening gehouden met de volgorde van installatie en de doorlooptijd van de diverse werkzaamheden. Na voltooiing van de autolift is deze uitvoerig getest. Als alles optimaal functioneert, wordt het systeem uitgelegd aan de bewoners die de lift gaan gebruiken en daarna kan de lift in gebruik worden genomen.

Autolift met auto naar beneden
Autolift met auto aan boord
Autolift open van bovenkant
Autolift veiligheidsrand
Besturing van de autolift met melding
Autolift met hydraulische cilinders
Autolift met beweegbaar dak open
Autolift met personen aan boord handheld
Besturing van de autolift
Auto lift compleet geopend met dak
Autolift met veiligheidsrand voor aanraking
Autolift open van zijkant

Let's Work Together

Wij geven u graag vrijblijvend advies en zorgen ervoor dat uw lift aan uw behoeften voldoet. Geen toeters en bellen die onnodig hoge prijzen veroorzaken, doordat we focussen op de oorsprong van de vraag om de lift te creëren die perfect bij uw behoeften past.