+31 (0)413 340 270 info@hublift.nl

Hublift levert goederenliften op maat, de ideale goederenlift komt tot stand na goed overleg met de opdrachtgever en het zorgvuldig beoordelen van de mogelijkheden op locatie. Wat er binnen Hublift allemaal mogelijk is? We zullen dit laten zien aan de hand van een aantal voorbeelden. In deze blog focussen we ons op de goederenliften met één mast.

TC Goederenlift
De meest simpele uitvoering is een goederenlift van het type TC. De TC goederenlift wordt meestal gebruikt om goederen met een wat kleinere afmeting (max. oppervlakte platform 2500 x 1500 mm) te vervoeren, maar is leverbaar met een capaciteit tot 1500kg. De hef mast is voorzien van een hydraulische cilinder waarmee het hefplateau omhoog/omlaag wordt bewogen. In sommige gevallen kan de hef mast tegen een bestaande muur worden verankerd en is een liftschacht niet vereist. (zie bijgesloten foto)

TC-goederenlift-small-lift

Op bijgesloten foto ziet u een kleine TC-goederenlift die optimaal benut wordt omdat op diverse niveaus gestopt kan worden. In verband met de veiligheidseisen moet de bedieningsknop blijvend worden ingedrukt om de lift in beweging te zetten/houden.

goederenlift-Hublift-tekening

In dit voorbeeld van een kleine TC uitvoering is gekozen voor een vloeruitsparing zodat het hef plateau erin zakt. Hierdoor kan alles gelijkvloers geladen worden, denk bijvoorbeeld aan rolcontainers of pallets. Indien een vloeruitsparing geen optie is kan voor een oprijplateau gekozen worden.

Voor de TC goederenliften zijn ook diverse opties verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld een afscheiding op het hefplateau of een volledig gesloten cabine met verlichting. Grotere, zwaarder uitvoeringen vereisen soms meerdere masten, 2 of zelfs 4 hef masten.

 

TC T Goederenlift

Het daarop volgende type goederenlift is het type TC T. Het grootste verschil met bovenstaande uitvoering is dat de goederenlift wordt omsloten door een lift schacht die per verdieping wordt voorzien van elektrisch geïntegreerde deuren. (zie onderstaande foto)

TC-T-Goederenlift-Hublift

Deze uitvoering is in grote lijnen vergelijkbaar met een personenlift zoals bij de meeste mensen bekend, maar de bedieningsknoppen bevinden zich aan de buitenzijde van de goederenlift zodat uitsluitend aan de buitenzijde, de lift aangestuurd kan worden. Personenvervoer is in deze goederenliften dus niet toegestaan. Afhankelijk van de afmetingen en de capaciteit van de goederenlift wordt de lift geleverd met 1 – 2 of 4 hef masten en heft hij een capaciteit van max. 6 ton.

De lift schacht of veiligheidskooi wordt meestal uitgevoerd met scharnierende deuren maar kan desgewenst ook met snel loop roldeuren worden uitgevoerd. De motor voor de aandrijving van de lift kan eventueel worden uitgevoerd met 2 snelheden zodat het laatste stukje dalen/stijgen op een gereduceerde snelheid plaats vindt en de “touch down” nagenoeg ongemerkt tot stand komt.

TC T Goederenlift tekening Hublift

Bovendien is de goederenlift uit te rusten met een automatisch nivelleringssysteem; dit betekent dat het hef plateau zich automatisch aanpast aan de lading, m.a.w. als de lift zich op de 1e verdieping bevindt en een pallet op het hef plateau wordt gereden, zal het hef plateau iets dalen maar dit wordt meteen gecompenseerd door het automatisch nivelleringssysteem.

Naast goederenliften met één mast leveren wij grotere zwaardere goederenliften, autoliften en personenliften. Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen.